Jste zde

Domů » Léto

Pěší turistika v údolí Pitztal

Rakousko - Pitztal

V krásném údolí Pitztal najdete rozmanitou a bohatou flóru. Údolí je známé jako mimořádně krásná turistická oblast - 380 km rozsáhlé sítě turistických tras vede přes hory a přes údolí. Na různých trasách si můžete prohlédnout rašeliniště v horském sedle Piller. Na jaře a v létě se můžete vydat na výlet do idylické přírody a užít si nádherné scenérie rakouských Alp. Pokud se chcete do vyšších poloh dostat pohodlně a bez námahy, můžete využít lanovky, které vám tak snadno přiblíží fascinující horský svět.

K údolí patří tři turistické oblasti, první je krajina okolo Hochzeigeru, která byla vyznamenána tyrolským oceněním kvalitních horských cest a je vhodná především pro rodiny s dětmi. Tam, kde se majestátní vrcholy zrcadlí v klidné a čisté vodě horského jezera, zaplesá srdce každého turisty.

Horní stanice lanovky je ideálním výchozím bodem pro pěší turistiku v oblasti kolem jezera Rifflsee. Turistika se sněhovou zábavou je možná na ledovci Pitztal, kde vám může horský průvodce ukázat ledovcové jeskyně. Turistická dovolená v Pitztalu nabízí díky bezpočtu turistických cest mnoho možností k výletům a túrám.

Pitztal na Facebooku