Jste zde

Domů » Zima

Region Pitztal - běžky

Ledovec Pitztal - běžky

Pitztal disponuje 9 běžkařskými tratěmi, které mají dohromady 70 km. Za použití těchto tratí se nevybírá žádný poplatek. Sníh je po celou zimu vždy zaručen na tratích Rifflsee a na ledovci Pitztal.

St. Leonhardu v Innerpitztalu je nejdelší běžkařská trať, která je dlouhá 21 km. Trať prochází celým Innerpitztalem, obcí St. Leonhard ve výšce 1182 - 1740 m.n.m. Je vhodná jak pro klasickou tak pro bruslařskou metodu. Na trať se dá vstoupit z jakéhokoliv místa.

Na ledovci je pro běžkaře absolutním hitem vrchol Wildspitze, který měří 3774 m a je největší horou v Tyrolsku a druhou největší v Rakousku. K výchozímu bodu túry do výšky 3182 m vás dopraví lanovka Pitzeexpress a vlek Mittelbergjoch I, dále pak musíte ještě 2 hodiny pěšky.

Rekreační běžkaři mohou na ledovci využít 12 km dlouhou stopu ve výšce 2600 do 2700 m, středního stupně obtížnosti. Odpočinout a posedět můžete v horských restauracích Kristall nebo Wildspitz (2840 m).

V Jerzensu je jednostopá, 7 km dlouhá trať Stuibenwasserfall, vhodná pro klasickou techniku. Začíná od Forellenteichu a vede do Ritzenriedu.
Trať Fischteich je rovněž jednostopá a dělí se na dva okruhy, které vedou kolem Forellenteichu, jezdí se zde klasickou technikou.

Na běžkařskou trať ve skiareálu Rifflsee se dostanete šestimístnou lanovkou Rifflsee (z obce Mandarfen), od zastávky lanovky ve výšce 2300 m.n.m. je to pak k běžkařské trati ještě 5 minut pěšky. Tato lehká trať vás pak zavede na 6 km dlouhou okružní trasu kolem areálu půvabnou krajinou, sníh zde bývá až do poloviny dubna. I tady je možnost zastavit se na chatě v horské restauraci.

Pitztal na Facebooku